Správný pitný režim

Správný pitný režim

Už od malička je nám vštěpováno do paměti, jak důležitý je pro naše tělo pitný režim. Pravdou je, že se naše tělo skládá přibližně z poloviny z vody, proto je pro nás tolik nezbytná a zásadně přispívá k bezproblémovému chodu celého organismu. O pitném režimu již toho bylo napsáno mnoho. Základní informace najdeme například na Wikipedii (pitný režim). Pohled lékaře je dobře popsán na stránkách FNUSA (Jak na správný pitný režim).

Jaké tekutiny zvolit?

Aby byla bezproblémová činnost organismu zajištěna, je důležité udržovat rovnováhu mezi příjmem a výdejem tekutin. To však nemusí být vždy úplně jednoduché. Zapomeňte na oblíbenou kávu nebo slazené nápoje plné cukru, kterými žízeň určitě neuhasíte a vašemu organismu ke prospěchu taky nebudou. Ideální jsou bylinné čaje, ovocné šťávy, slabě mineralizované pramenité minerální vody bez oxidu uhličitého a především čistá voda. 

Není voda jako voda

Nejvhodnější tekutinou ke konzumaci se tak jeví kvalitní pitná voda, pokud se ale podíváme na její konzumaci z dlouhodobého hlediska, přijímáme jejím prostřednictvím řadu látek, které pro náš organismus prospěšné nejsou. Může se jednat o chlór, těžké kovy, pesticidy, mikroplasty, různé bakterie, viry zbytky léků, nebo toxické látky. Řešením pro odstranění těchto látek z vody může být filtr na vodu, který je napojen na vodovod a vodu filtruje přímo při jejim napouštění. 

Pitná voda pro domácnost

Pokud se chcete vyvarovat otravnému tahání plastových lahví s vodou, můžete využít domácí úpravny vody pod dřez, které jsou určené pro jeden vodovodní kohoutek. Vodu upraví nejdříve mechanickým fitrem, který i ty nejjemnější částečky, které se ve vodě vyskytují. Dále voda prochází filtrem s aktivním uhlím, který jej zbaví zmiňovaného chlóru, těžkých kovů a organických látek. Posledním krokem čištění probíhá přes polopropustnou membránu, odstraňující ostatní škodliviny jako jsou dusičnany, amonik, zbytky průmyslových odpadů apod. 

Pitná voda pro firmy

A jak dodržovat kvalitní pitný režim v práci? Řešením jsou moderní, výkonné, ekonomické a ekologické výdejníky na vodu. Jsou připojovány přímo na zdroj dostupné vody a proto nepotřebují nepraktické a nevzhledné zásobníky vody v plastových barelech. Výdejníky zajistí nejen úpravu vody, ale i ohřev nebo naopak výkonné chlazení.

Obraťte se na naše specialisty

Ochotně vám poradí s úpravou pitné vody pro vaše kanceláře nebo domácnost.