Kvalitní pitná voda

Kvalitní pitná voda

Základem pitného režimu člověka zůstává od nepaměti voda. V závislosti na věku člověka, jeho pohlaví, zdravotním stavu a stravovacích zvycích se procentuální poměr vody v těle pohybuje v rozmezí 50–70 %. Voda je pro tělo velmi důležitá jako nezbytný prostředek umožňující průběh naprosté většiny životně důležitých funkcí a procesů v našem těle (zpracování výživných látek z potravin, okysličování buněk, vylučování toxinů...). Doporučovaný denní příjem je minimálně dva litry tekutin, což kromě vody zahrnuje i ostatní nápoje s obsahem vody, jako jsou džus, limonády, vývary, polévky, čaje... a také čerstvé potraviny – obzvláště ovoce a zeleninu. Samozřejmě, že i zde platí rčení „všeho s mírou“ – nekontrolované pití vody má negativní dopady na lidský organismus. Nejspíš není nutné vést dlouhé diskuze o důležitosti vody pro lidský život. Ostatně bez vody bychom pravděpodobně nepřežili déle než 4 dny.

Kvalita vody z kohoutku

Tato je v české síti pečlivě sledována během celého procesu její výroby a distribuce. Je zdravotně nezávadná – podléhá četnější a přísnější kontrole a každý má právo být informován o kvalitě vody z vodovodu (a to v úplném rozsahu parametrů na rozdíl od balené vody, která má na obalu jen výběr z parametrů). Bez povšimnutí by nemělo zůstat ani hledisko ceny - jeden litr kohoutkové vody je přibližně stokrát levnější než jeden litr vody balené (přičemž kvalitativně je voda z vodovodu zcela srovnatelná s balenou vodou a navíc méně zatěžuje ledviny a to díky nižšímu obsahu minerálních látek). Nevíc je vždy čerstvá, optimálně uskladněná v chladu a temnu ve vodovodním potrubí. Také z hlediska ekologického, kdy odpadá doprava, skladování i likvidace neekologického balení v PET lahvích, je konzumace kohoutkové vody výhodnější.   

Lze vodu z kohoutku ještě vylepšit?

Přestože je kvalita dodávané pitné vody kontrolována v souladu s platnou legislativou až ke kohoutku zákazníka (a podstupuje řadu kontrol dle přísných kritérií kvality), vyvstávají leckdy potřeby pro dodatečné úpravy vody. Tyto potřeby se individuálně liší, nicméně naše řešení dokáží uspokojit i ty nejnáročnější koncové uživatele.

voda-pro-domacnost2

Pitná voda pro domácnost

Dodáváme malé domácí úpravny pod dřez pro úpravu znečištěné vody z vlastních zdrojů (vrt nebo studna) nebo neudržovaných veřejných vodovodů. 

Pro lepší chuť pitné vody nabízíme malý filtrační systém, který upravuje domácnosti vodu pro jeden kohoutek zejména tam, kde je potřeba vodu jen vylepšit.

voda-pro-firmy

Pitná voda pro firmy

Vyrábíme a dodáváme moderní, výkonné, ekonomické a ekologické výdejníky na vodu. Dispensery AQUAL jsou kvalitně vyrobené, spolehlivé a mají nadčasový design. Jsou připojovány přímo na zdroj dostupné vody a proto nepotřebují doplňovat vodu v nepraktických barelech. Filtrační jednotka vodu upraví. Ohřev i výkonné chlazení je u našich přístrojů samozřejmostí.

Obraťte se na naše specialisty

Ochotně vám poradí s úpravou pitné vody pro vaše kanceláře nebo domácnost.